maanantai 28. heinäkuuta 2014

I have a dream

Sellainen, että tulevaisuudessa kävisin töissä 1-3 päivää viikossa. Muut ajat olisin kotona ja pitäisin huolta, että lapsilla ja vaimolla olisi hyvää ruokaa, puhtaita vaatteita ja siisti koti. Ja ettei tenavien ja naisen tarttisi tulla koulusta tai töistä kotiin siten ettei täällä olisi ketään, olisi myös välipalaa ja joku kuuntelemassa miten koulu- tai työpäivä sujui.

Mun omaksi viihteeksi riittää, jos saan tehdä näitä samoja juttuja kuin nytkin, liikkua ja kulkea metsässä yksin tai monikossa. Välillä mennä ukkojen(kai tulevaisuudessa jo ovat miehiä eikä aikuispoikia) kanssa pelaamaan biljardiaa tai keilaa ja tulla yöjunalla kotiin.

Sopisi mulle paremmin kuin hyvin se sellainen. Nykytilannehan on jo yksi toteutuva unelma, mutta jatkoelämädrömmi noin.

13 kommenttia:

Matalapalkka-alalla työskentelevä kirjoitti...

Kaunis haave, mutta täysin mahdotonta nyky-Suomessa, jollei satu olemaan kultalusikka suussa syntynyt asunnoilla keinotteleva metsänomistaja.

Marjaana kirjoitti...

Matalapalkka-alalla työskentelevä 25 tuntista viikkoa tekevä sanoo, että onnistuu se, kunhan tinkii joistain jutuista. Ja jos arvomaailma on kohdallaan, perhe ja oma hyvinvointi etunenässä.

Sä oot Arttorius huipputyyppi!

Arttorius kirjoitti...

Heh, ano. Kultalusikka olisi voinut mennä kurkkuun, tykkään enempi Hackmannin Hackminnoista. Lasna taisin käyttää savonioita puuroni syömiseen. Mut eipä noilla mainitsemillasi asioilla ole tekemistä kuinka toimisin nyt ja tulevaisuudessa.

M, just niin. Asiat mitä tahtoo ja pitää tärkeänä, ne tekee mahdolliseksi eikä tuloilla tms. ole merkitystä!

Matalapalkka-alalla työskentelevä kirjoitti...

Myönnätkö, että noilla on tekemistä sen kanssa, että voit toteuttaa kauniit haaveesi? Ilman metsää ja asuntokeinotteluasi et pystyisi tekemään haluamiasi asioitasi ellei vaimolla ole hyväpalkkainen työ.
Raaka fakta, jota parempiosaisen on vaikea tunnustaa! Mietihän kuinka pienituloinen maksaa suhteessa enemmän veroa kuin mitä sinä saat kiskottua esimerkiksi vuokralaisiltasi.ettei mikään ihme, kun saat harrastaa kivoja juttuja toisten niskasta revityllä rahalla!

Arttorius kirjoitti...

:D :D ookkonnaa joku entinen vuokralainen vai mistä vanteen puristuminen päässä johtuu? Helteestä? Muistahan juoda!
Tosi asiatonta käytöstä tuollainen, mutta eipä siinä.

Anonyymi kirjoitti...

Sama haave mulla ja miehellä mutta käytännössä mahdoton vaikka emme matalapalkkaisia olekaan emmekä hankinnoissamme ökyile. Tein kevään lyhennettyä työaikaa eli samat työt alennetulla palkalla, oli mahtavaa hakea muksut tarhasta jo välipalalta ja tulla kotiin samaan aikaan koulukkaan kanssa. Mutta taloudellisesti tilanne oli katastrofaalinen. Monelle ei tule mieleen, että pelkkää palkkaa saava ylempi keskituloinen maksaa kaikesta maksimit muttei saa mistään alennusta tai tukia. Olemme harkinneet sijoitusasunnon hankkimista mutta emme uskalla tehdä sitä velkarahalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä siis omakohtaisena kokemuksena, ei kritiikkinä tai provokaationa ketään kohtaan. Ystäväni elää kuvailemaasi elämää, sen mahdollistaa lentäjäpuolison tulot ja kotipuolison sijoitustulot.

Matalapalkka-alalla työskentelevä kirjoitti...

En onneksi ole! Sinun vuokralaisena on varmasti kamalaa olla. Sinä ja muut ahneet kapitalistit osaltaan tekevät "hyvinvointiyhteiskunnasta" mahdottoman paikan yrittää elää edes jonkinlaista normaalia elämää, ilman jatkuvaa kärvistelyä toimeentulon kanssa.
Eikö riitä pokkaa myöntää sitä ettet voisi toteuttaa elämääsi noin ilman metsää ja vuokrakämppiä?

Arttorius kirjoitti...

Vuokralaiseni ovat kovinkin tyytyväistä jengiä, tästä kertoo mm. pitkät vuokrasuhteet.
Minulla riittää pokkaa mihin tahansa, mutta en näe mitään syytä "myöntää" mitään, koska mainitut asiat eivät vaikuta suuntaan tai toiseen. En edes yritä käsittää mistä tuo nolo kateus johtuu.

Arttorius kirjoitti...

Ano, niinp. Nuo nämä ovat mielestäni arvovalintakysymyksiä. Kumpi tärkeämpää, matalammat tulot ja enempi aikaa snadien kanssa vai normaalit tulot vähemmällä ajalla perheen kera. Ennakoimalla ja säästämällä tulevaisuutta ajatellen pienemmilläkin tuloilla pärjää. Noin mutkat suoraksi-ajatusmallilla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, säästöt hupenivat kahden 3 vuoden aikana pidetyn vanhempain- ja hoitovapaan aikana eikä ko. aikoina säästöjä pysty alempien tulojen takia kerryttämään. Esim. itselläni päiväraha bruttona oli käänteisen progression takia noin puolet bruttopalkasta. Toki vaihtoehto olisi myös muuttaa halvemmalle alueelle vuokralle, kuten ansiotuloon sidottua päivärahaa vastustava tuttuni ehdotti.

Matalapalkka-alalla työskentelevä kirjoitti...

Sä et vieläkään tajua. Helppo sinun on toteuttaa kivoja haaveita, kun tavallinen rahvas joutuu kitkuuttamaan pienellä palkalla, joka ei edes riitä välttämättömiin. Toista on kaltaisellasi, jonka ei tarvitse tehdä mitään, kun vain katselet miten vuokralaiset maksavat elämisesi ja metsäkin kasvaa helppoa tuottoa!

Arttorius kirjoitti...

Tiedätkö että minua ei voisi vähempää kiinnostaa mihin jonkun randomin nillihuutelijan rahkeet riittää tai mihin ei ole mahdollisuus. Perusta oma blogi, jossa voit tuota toistaa vaikka 24/7/7.
Nyt suunsoitto seis. Kiitos.